מתי האישה זכאית לדמי מזונות?
- david002041
- 25 ביולי 2024
- זמן קריאה 1 דקות
מסגרת חיי הנישואין על פי ההלכה היהודית קובעת את מחויבותו של הבעל בפרנסת אשתו, כפי שמופיע ב"כתובה" הנחתמת במעמד הנישואין.
זכאות האישה לתבוע מזונות עבור עצמה ניתן לתבוע בבית משפט לענייניי משפחה ובבית הדין הרבני, התביעה עשויה להתבטל כתוצאה מהתנהגות שיש בה כדי להפר את ברית הנישואין – בגידה, עזיבה פתאומית של הבית, וכד'.
תביעה לקבלת מזונות אישה תוגש לרוב מיד לאחר ההחלטה של בני הזוג להיפרד, ואם תימצא האישה זכאית, היא תוכל לקבלם עד לקבלת פסק דין לגירושין מבית הדין הרבני, ובמקרים חריגים יימשכו התשלומים אף לאחר הגירושין.
התשלומים כוללים הוצאות בסיסיות כמו שכר דירה ומזון, כמו גם הוצאות נלוות כמו קוסמטיקה וביגוד. ככלל, במזונות אישה לא חלה הפרדה בין תשלומים הכרחיים לבין תשלומים מיוחדים, זאת על פי הכלל התלמודי הקובע כי האישה "עולה עימו ואינה יורדת עימו". כלומר, הבעל מחויב לספק את צרכיה על פי רמת החיים שהורגלה בה האישה בחיי הנישואין.
למעשה, תביעת מזונות אישה משמשת לרוב כאמצעי לחץ על הבעל להביא לסיומו המהיר של הליך הגירושין או במקרה של סרבן גט ללא סיבה מוצדקת שהנטל הכלכלי עשוי לשכנע אותו להתיר את קשר הנישואין.
תביעת מזונות אישה מצריכה ליווי מקצועי צמוד.
לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות וללא שום התחייבות- ניתן לפנות לעו''ד דויד רוזין נייד: 050-7640731
Comments